Oude nieuwsberichten

Opening Repair Café Doesburg

repaircafe doesburgAfgelopen dinsdag 6 mei was het zover. De opening van het Repair Café aan de Marijkelaan 1 in Doesburg

Een mooie opkomst van bezoekers en genodigde waren voor de officiële opening aanwezig. Aan wethouder Peter Bollen de eer om dit op een symbolische manier te doen door een deur te openen met een ketting van ringen. Deze ringen staan symbool voor het verbinden met de wijk, de inwoners van Doesburg en de organisaties.

In het openingswoord van de wethouder kwam naar voren hoe belangrijk het is als er wordt samen gewerkt en wat voor mooi resultaat dit kan opleveren. Dankzij de gulle giften van Zon, Zelfstandige Ondernemers Netwerk Doesburg, Huurdersplatform van Woonservice IJsselkade en Multimate is materiaal aangeschaft waar de vrijwilligers veilig mee kunnen werken.

Caleidoz en de Buurtacademie hebben samen met een geweldig team van vrijwilligers voor een mooie middag gezorgd.

De reparaties liepen nogal uiteen van het repareren van een Senseo apparaat tot het herstellen van een jas. Een mevrouw kwam binnen met een oude transistor en een bureaulampje. “Ik ben blij dat er hier nu ook een Repair Café is, want ik was al aan het overwegen om naar Zevenaar te gaan. Mijn man deed dit vroeger altijd zelf”.

De reparatie van de transistor verloopt vlot, alleen het lampje geeft wat problemen. Het snoer en de stekker zijn niet veilig. Zij krijgt het advies van de vrijwilliger om een snoertje aan te schaffen en hiermee terug te komen. Dit gaat ze zeker doen.

Het kan ook iets anders uitpakken, zoals dat met een stofzuiger gebeurde. Meneer had zelf al het idee dat het weinig kans had. Dit bleek ook waar te zijn. De stofzuiger werd buiten aangesloten maar begaf het direct met het nodige vuurwerk. Op zijn evaluatieformulier schreef hij vervolgens: goede ontvangst, serieuze poging om de stofzuiger te redden, kopje thee gekregen. De stofzuiger is weer mee terug gegaan maar het Repair Café mocht het snoer houden.

In totaal hebben onze 9 vrijwilligers deze middag hard gewerkt en in een ontspannen sfeer 12 mensen geholpen met een reparatie. Een mooi resultaat voor een eerste keer. Alle lof aan de vrijwilligers.

Het volgende Repair Café is op dinsdagmiddag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de speeltuin “Kindervreugd” aan de Marijkelaan te Doesburg.

De koffie staat klaar ook al heeft u geen reparatie. Loop gewoon even binnen en maak kennis met het Repair café.

Caleidoz in het nieuws
  • No items found in feed URL: http://news.google.com/news/section?cf=all&ned=nl_nl&q=caleidoz. You requested 5 items.