Oude nieuwsberichten

Mobieltjes project: leren omgaan met een mobiele telefoon

mobieltjes project de linieHet bijzondere aan dit project (zie evt ook poster mobieltjesproject) is dat jongeren aan ouderen instructie geven hoe je met een mobieltje omgaat. Jongeren bedienen immers met een speelse vanzelfsprekendheid alle functies van de mobiel en kennen vaak verschillende typen telefoons.

Als onderdeel van de Maatschappelijke Stage, waarbij jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk , maken twee leerlingen deel uit van de projectgroep.

Voordat het mobieltjesproject daadwerkelijk start, worden de jongeren geïnstrueerd over hoe zij hun kennis aan ouderen kunnen overbrengen. De leerlingen worden aan deelnemers gekoppeld. Er worden, indien noodzakelijk, afspraken gemaakt over het vervolg. Meestal zijn 2 of 3 bijeenkomsten voldoende.

Het mobieltjesproject vindt plaats op De Linie 4. Het is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar. Deelname is gratis. Belangstellenden voor dit project kunnen zich aanmelden bij Caleidoz of de Buurtacademie. E-mail:  d.westerik@caleidoz.nl of activiteiten@buurtacademiedoesburg.nl

Caleidoz in het nieuws
  • No items found in feed URL: http://news.google.com/news/section?cf=all&ned=nl_nl&q=caleidoz. You requested 5 items.