Oude nieuwsberichten

Dag van de Ouderen – 3 oktober

dag van de ouderenOp woensdag 3 oktober organiseert de werkgroep Voorlichting van het Ouderenwerk Caleidoz, zoals elk jaar, weer een gevarieerd programma voor alle ouderen van Doesburg . Deze gezellige middag vindt plaats in de Gasthuiskerk aan de Paardenmarkt. De zaal gaat open om 13.30 uur, het programma begint om 14.00 uur.

Dit jaar heeft de organisatie het project Fit-Art uitgenodigd. Fit-Art is opgericht in 2014 en probeert ouderen te laten ervaren wat actieve kunstbeoefening voor hen kan doen. Zij hebben o.a. samen met een groep enthousiaste ouderen onder leiding van een echte regisseur de speelfilm “Droomoord” gemaakt. De film gaat over gasthuis Synopsis, dat in het voortbestaan wordt bedreigd. De vraag is natuurlijk door wie? Geheime krachten spelen een gevaarlijke rol. Directie en medewerkers komen er niet meer uit. De bewoners vinden het tijd dat zij zelf aan het roer gaan staan. Tijd voor eigen regie!!!

De makers hebben met deze film een belangrijke cultuurprijs gewonnen. De acteurs en Anita Kunst van Fit-Art komen zelf vertellen wat het maken van deze film voor hen heeft betekend. Zij laten zien dat je nooit te oud bent om een ster te worden en om te ontdekken waar je eigen verborgen krachten liggen. Het belooft dus een inspirerende middag te worden.

Uiteraard is een Dag van de Ouderen zonder loterij met flinke prijzen niet compleet, dus ook dit onderdeel is weer aanwezig. De middag wordt u wederom gratis aangeboden, inclusief koffie/thee en een drankje, door Rotary Doesburg. Alléén voor de loten zijn voor eigen rekening. Het is dus zeker de moeite waard om 3 oktober naar de Gasthuiskerk te komen. Bent u slecht ter been, dan kunt u de Plusbus inschakelen.

Caleidoz in het nieuws
  • No items found in feed URL: http://news.google.com/news/section?cf=all&ned=nl_nl&q=caleidoz. You requested 5 items.